Mersin Barosu: HPV aşısı ücretsiz olmalıdır

Tarih: 24 Ocak 2023 Salı 11:45

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından, rahim ağzı kanseri farkındalık ayı kapsamında ’HPV ve Aşı Hakkı- HPV Aşısının Bedelinin İadesi Davaları’ konulu panel düzenlendi.

Mersin Barosu yönetim kurulu üyeleri, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Av. Çiğdem Ataş Erçolak, avukatlar, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üyelerinin katılımıyla, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay’ın moderatörlüğündeMersin Barosu konferans salonunda gerçekleşen seminerde; Eczacı Cem Kılınç, “Kanser faktörleri, HPV tipleri, HPV aşısının önemi, aşı hakkı, sağlık politikaları”, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aslı Bilekdemir, “HPV aşısını kimlerin ne zaman yaptırması gerektiği, erken teşhisin önemi”, Mersin Barosu / Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Üyesi Av. Derya Demir, “HPV Aşısının Bedelinin İadesi Davaları”  hakkında sunum yaptı.

ERÇOLAK: “HPV AŞISI 149 ÜLKEDE ÜCRETSİZ YAPILIYOR”

Panelin açılış konuşmasını yapan Mersin Barosu yönetim kurulu üyesi Av. Çiğdem Ataş Erçolak, rahim ağzı kanserini yok eden HPV aşısının 149 ülkede ücretsiz yapıldığını belirterek, “Baromuz tam bir yıl önce kamuoyu farkındalık çalışması kapsamında 6 kadın öğrencinin aşı olmasına katkı sunmuş ve akabinde yine bilgilendirici panel düzenleyerek, aşının ülkemizde de ücretsiz olması için başlatılan mücadelenin bir parçası olmuş, geçtiğimiz süre boyunca konuyla ilgili farkındalık çalışmaları yapmış, diğer barolara ve Türkiye Barolar Birliği’ne de bu konuda çağrı yapmıştır. HPV aşısı ücretsiz olana dek Mersin Barosu olarak üzerimize düşen tüm yasal sorumluluklarımızı yerine getireceğimizi bir kez daha yineliyoruz” diye konuştu.

Seminerin soru-cevap bölümünün ardından panelistlere teşekkür plaketi takdim edildi.


Etiket: mersin, haber, baro


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA