Liginin lideri MİY

Tarih: 5 Şubat 2023 Pazar 19:43

21’inci hafta maçında Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu, 52 Orduspor Futbol’u 2-0 yenerek şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

Stat: Mersin Stadyumu

Hakemler: Tolga Tuna, Uğur Aydoğdu, Rahim Sarıdede 

Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu: Sertaç Güzel, Ömer Alper Tatlısu, İbrahim Konuksever, Aslan Gök, Yusuf Yıldırım, Ferhan Evren, Tayfun Vurgun, Erdem Onur Beytaş, Chris David, Kağan Miray Bağış, Tunç Murat Behram.

52 Orduspor Futbol: Taha Ayan, Samet Cantürk, Nazmi Candoğan, Erhan Karayer, Sinan Morgil, Sergen İlhan, Muslim İstemi, Sefa Küpeli, Bahutan Er, Nevzat Bilen Özgen Erdem.

Sarı kartlar: Taygun Vurgun (DK 72 Mersin İdman Yurdu)

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, AK Parti Milletvekili Hacı Özkan, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök'ün de izlediği TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup 21'inci hafta maçında, Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu, 52 Orduspor Futbol ile karşı karşıya geldi. Yeni Mersin İdman Yurdu maça Sertaç, Ömer, İbrahim, Aslan, Yusuf,  Ferhan, Taygun, Erdem, Chris, Kağan, Tunç ilk 11 ile başladı. Teknik direktör Ersin Aka önderliğindeki MİY maça istediği gibi başlayarak, oyunu rakip yarı sahaya taşıdı. Rakip Ceza sahasında pozisyon bulsa da  pek etkili olamadı. Savunmada kalitesini gösteren MİY rakibini ceza sahası içine yaklaştırmadı ve 52 Orduspor'a yarı sahasını kapattı. 
Dakika 33'de taraftarın coşkulu tezahüratları eşliğinde Atağa kalkan MİY ceza sahasına açılan ortaya Erdem Beytaş'ın kafa vuruşuyla topu ağlara göndererik geçti. Böylece ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.
İkinci yarıya avantajlı başlayan MİY maça kaldığı yerden hızla devam etti. Sık sık rakip ceza sahasına girdi ama sonuç alamadı. Dakika 59'da ceza sahasında topla buluşan Kağan Bağış defansın savunmasına rağmen isabetli bir şutla fileleri havalandırdı ve galibiyeti perçinleyen golu attı. 2-0 dan sonra maça hükmeden taraf yine Mersin İdman Yurdu oldu. Dakika 72'de Taygun Vurgun Sarı kart gören isim oldu. 
İkinci yarıda ve maçın genelinde de savunmada ve hücumda etkili bir oyun sergileyen MiY maçtan rahat bir sekilde 2-0 galip ayrılarak grup liderliğini sağlama aldı. MİY hucamda toplam 9 şuttan 7'sinde isabet buldu ve 2'sini gole çevirdi.
Bu galibiyetin ardından  Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu, şampiyonluk iddiasını sürdürmeye devam etti. 52 Orduspor Futbol ise mağlubiyetin ardından liderlik yarışında ciddi yara almış oldu.


Etiket: Yeni Mersin İdman Yurdu, Spor, Futbol,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA