Mersin’e olan büyük göç dalgası meclis gündeminde

Tarih: 20 Şubat 2023 Pazartesi 11:30

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Maraş merkezli depremin ardından tüm ülkeyi başlayan büyük göç dalgasının ardından Mersin’e yönelik göçü TBMM gündemine taşıdı.

Maraş merkezli depremin ardından tüm ülkeyi başlayan büyük göç dalgasının başında gelen illerden olan Mersin’e şu ana kadar 400 bin insan göç etti. Kira fiyatlarında fahiş şekilde artışlar yaşanırken, gıda ve giyinme krizleri gibi yeni problemler de yaşanmaya başladı. Çok büyük bir konut krizinin kapıda olduğu belirtiliyor.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyu TBMM Gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması için verdiği soru önergesinde Mersin’in deprem bölgesine en yakın il olması yanında, depremin yaşandığı on ilde yaşayan vatandaşların akrabalarının Mersin’de yoğun olarak ikamet ettiğini belirterek “Deprem felaketi ve deprem sonrası barınma, yaşama ve iaşe nedenleriyle depremzedelerin akın ettiği en yoğun İl Mersin olmuştur. Mersin deprem bölgesinden gelen tüm depremzede vatandaşlarımıza kucak açmıştır ve sonuna kadar da kucak açmaya devam edecektir. Ancak Mersin bir sosyal afet bölgesi oldu” dedi.

Mersin’de barınmayı seçen depremzedelerin sayısının, yapılan kayıtlar ve su tüketim artışı hesaplamalarıyla bugün için en azından 400.000 kişi olarak tahmin edildiğini ifade eden Antmen “Deprem yaralarının sarılmasıyla depremzede vatandaşlarımızın kendi İllerine geri dönmesi söz konusu olabilecekse de bu sürenin en az 1 yılı aşacağı ve daha da önemlisi Mersin İline gelen depremzedelerin en az %75’inin Mersin’de kalıcı olarak ikamet edebileceği tahmin edilmektedir” ifadelerini kullandı.

Alpay Antmen önergesinde “Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri ile Mersin Halkı var güçleri ile depremzede vatandaşlarımıza maddi ve manevi olarak destek olmakta ise de, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin gelirleri ve 5779 Sayılı Yasa gereğince İller Bankası tarafından kendilerine gönderilen paylar deprem önceki nüfus nazara alınarak tayin ve tespit olunduğundan aşağıda arz edilecek sorunların Merkezi Yönetim tarafından çözülmesi ve desteklenmesi hayati önem taşımaktadır” dedi.


Etiket: mersin, haber, alpay, antmen


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA