"AKP, konut için orman ve meralara göz dikti"

Tarih: 25 Şubat 2023 Cumartesi 10:51

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, orman ve meraların cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yapılaşmaya açılacağını söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, "Son cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ek 16 maddeyi kullanarak meralarımızı ve ormanlarımızı yapılaşmaya olanak tanıdı" dedi.

Gökçel, Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile orman ve meraların yapılaşmaya açılacağını söyledi. Gökçel, “Son Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ek 16 maddeyi kullanarak meralarımızı ve ormanlarımızı yapılaşmaya olanak tanıdı. AKP'nin depremzedelere bir yılda konut yapacağım sözü için ilk feda ettiği de ormanlarımız meralarımız oldu" diye konuştu.

Alınan kararın gelecekte daha büyük afetlere sebep olacağını vurgulayan CHP'li Gökçel, “Buradan sesleniyorum; ormanlarımızı feda edin gelecekte depremden daha büyük felaketleri yaşamamıza imkan tanımayınö dedi. Gökçel, “Biz şehirlerimizi planlayalım vatandaşlarımızı depremde hayatını kaybetmeyeceği konutlarda yaşasın istiyoruz aynı zamanda gelecekte depremden daha büyük felaketlere yol açacak ormanların ve meraların katliamına da müsaade etmeyin" diyerek, planlama yapılması gerektiğini ve ormanların yapılaşmaya açılmaması gerektiğini vurguladı.


Etiket: mersin, chp, cengizgökçel, siyaset, politika, orman,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA