Dublörlü dolandırıcılık çetesi çökertildi

Tarih: 3 Mart 2023 Cuma 10:38

Mersin’de, arsa sahibine benzeyen başka bir kişiyi ’dublör’ olarak kullanıp 200 milyon TL değerindeki arsayı satmak isteyen şebeke çökertildi.

Mersin'de, arsa sahibine benzeyen başka bir kişiyi 'dublör' olarak kullanıp 200 milyon TL değerindeki arsayı satmak isteyen şebeke çökertildi.

Kent merkezinde ikamet eden Y.B. isimli müteahhit, 200 milyon TL değerindeki bir arsanın satışı için irtibat kurduğu kişiler tarafından dolandırılmak istendiği gerekçesiyle, Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne giderek şikayetçi oldu. Konuya ilişkin başlatılan soruşturmada, yurtdışında yaşayan arsa sahibine benzeyen bir başka kişinin mülkü satmaya çalıştığı ve ön ödeme adı altında müteahhit Y.B.'den 400 bin Euro ile 2 milyon TL talep ettiği belirlendi. 

Güvenlik kameraları ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarını incelenmesi sonucunda dolandırıcılık şüphelileri H.Ş., A.Ç. ve A.B. gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor. 


Etiket: mersin, polis, asayiş, dolandırıcılık,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA