Tarsus Belediyesi, Elazığ’ı eli boş gönderdi

Tarih: 4 Mart 2023 Cumartesi 17:26

TKBL 23’üncü hafta karşılaşması için Mersin’de Elazığ İl Özel İdare’yi konuk eden Tarsus Belediyesi, maçı 76-56 maçı kazanmasını bildi.

 

Hakemler: Ahmet Kemal Digilli, Sibel Koç, Özkan Çağlayan

Salon: Edip Buran Spor Salonu

Tarsus Belediyesi: Melis Dilara Lafatan 4, Cansu Yetiş 2, Ebru Torun 7, Nihal Güngör Yıldırım 15, Dilara Tongar 3, Melis Sağdıç, YAğmur Bul 8, Hande Kuzu 6, Simge Şeker 4, Sasha Samolia Goodlett 27.

Elazığ İl Özel İdare: Şenay Şale Sarısoy 10, Ceren Gökdemir 7, Nihal Bayraktar 5, İLknur Yıldızhan Çetin 11, Öykü Takşın 10, Elanur Demir 10, Gizem Kazalı 6,
 
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) 2022-2023 sezonunda 23'üncü hafta karşılaşmaları kapsamında Tarsus Belediyesi, Mersin EdipBuran Spor Salonu'nda Elazığ İl Özel İdare'yi konuk etti. 

Melis Dilara Lafatan, Ebrun Torun, Nihal Güngör Yıldırım, Dilara Tongar ve Sasha Samolia Goodlett beşlisi ile parkeye çıkan Tarsus Belediyesi, maça organize başladı ve set oyununu oynamakta hiç zorlanmadı ve 6-0 lık seri ile maça hızlı bir giriş yaptı. Devamında hız kesmedi ve ilk periyodun ortasında 12-7 skorla üstünlüğü eline aldı ve ilk periyodu 22-11 önde kapattı. 
İkinci periyoda koç Mustafa Secerlioğlu önderliğinde fırtına gibi giren Tarsus ekibi hücumda Pota altında Sasha ile oldukça etkili bir performans gösterdi. Tarsus ekibi Farkı 12 sayıya kadar çıkartsa da Elazığ İl Özel İdare toparlanmasını bildi ve farkı 8 sayıya kadar indirdi. Maça hakemlerin Tarsus Belediyesi aleyhinde çaldığı düdükler koç Mustafa Secerlioğlu ve ekibini adeta çıldırttı. Tarsus ekibi tekrardan ritmini buldu ve ilk yarıyı 11 sayı farkla ve üstün oyunuyla 40-29 skorla soyunma odasına önde girdi.
3'üncü periyotta Tarsus Belediyesi'nin etkileyici savunma performansı karşısında Elazığ İl Özel İdare adeta eridi ve hücum etmekte zorlandı, dış şutlardan sayı bulmaya çalıştı fakat 3 sayı yüzdesinde de istikrar yakalayaman Elazığ ekibi savunmada da etkili olamadı ve 3'nüc periyodun bitimine 5 dakika kala Tarus Belediyesi farkı 16 sayıya kadar çıkardı. Tarsus Belediyesi Sasha ile hücümda etkileyici performansı ile  rakip pota altını adeta param parça etti ve takımın yıldızı olduğunu gösterdi. Hücumda ve savunmada ipleri tamamen eline alan Tarsus belediye 3'üncü periyodu 16 sayı fark ile 57-41 önde bitirdi. 
4'üncü periyoda avantajlı başlayan Tarsus ekibi son periyotta da hız kesmedi ve istediği oyunu sahaya yansıttı ve farkı 22 sayıya kadar çıkardı ve Elazığ ekibini  resmen sahadan sildi. Elazığ ekibi hucamda oyun kurmakta zorlandı, hızlı hücumdan da eli boş dönünce toparlanamadı ve maçtan koptu.Tarus belediye de benchten 20 sayılık katkı sağladı ve son bölümde çok rahat bir oyunla 20 sayı farkla ile 76-56 maçı kazanmasını bildi ve zirve mücadelesinde önemli bir galibiyet aldı. 
Tarsus Belediyesi'nde maçın yıldızı 27 Sayı 11 riband 4 asist ile Sasha Goodlett olurken Nihal Güngör Yıldırım 15 sayı, yağmur Bul 8 sayı, Ebru Torun (C) 7 sayı, Hande Kuzu 6 sayı, Melis Dilara Lafatan 4 sayı, Simge Şeker 4 sayı, Dilara Tongar 3 sayı, Cansu Yetiş 2 sayı ile takimina katkı sağlayan isimler oldu.


Etiket: Mersin, Basketbol, Spor,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA