Mersin İdmanyurdu fırsat tepti

Tarih: 5 Mart 2023 Pazar 18:06

Spor Toto 3. Lig 1. grubun lideri Mersin İdmanyurdu, 22’nci haftada konuk ettiği Edirnespor ile 0-0 berabere kalarak, sahada çok önemli 2 puan bıraktı.

TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup 22'inci hafta maçında Yeni Mersin İdman Yurdu kendi evinde Edirnespor'u konuk etti. Maçtan önce 6 Şubat büyük deprem faciasında hayatını kaybedenleri anmak adına pankart açıldı ve 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Mersin İdman Yurdu maça Sertaç Güzel (K), Aslan Gök, Burak Bilgen, Ömer Alper Tatlısu, Yusuf Yıldırım, Ferhan Evren, Metin Yüksel, Chris David, Erdem Onur Beytaş, Kağan Miray Bağış, Tunç Murat Behram ilk 11'i ile sahaya çıktı.

Maçın favorisi olan Yeni Mersin İdman Yurdu takımı maça tempolu başladı ve oyunu orta alana taşıdı. Ardından 15 dakikada ceza sahasında bulduğu pozisyonu değerlendirmedi. İstediği oyunu sahaya rahat bir şekilde yansıtan Miy oyunu çoğu zaman rakip yarı sahaya taşısa da gol yollarında etkili bir pozisyona giremedi. 28. Dakikada Alper Tatlısu sarı kart gördü. 35. Dakikada korner kazanan MİY, korner organizasyonu ile yine önemli bir pozisyon yakaladı fakat bitirici vuruşu gerçekleştiremedi. Rakip takım Edirnespor maçın başından itibaren varlık gösteremedi ve silik bir oyun sergiledi. Ayrıca Edirnespor'un zaman geçirmeye yönelik hareketleri ve oyuncularının kendini yere atıp sürekli faul beklentisi, duran toplarda ve kale vuruşlarında boş zaman geçirmesi Yeni Mersin İdman Yurdu takımını, teknik direktör Ersin Aka ve Taraftarı kızdırdı. 45. Dakika da ilk yarıya ek 5 dakika uzatma eklenmesinin ardından rakip yarı sahada David'e yapılan faul sonrası hakemin geç düdük çalması ve kart göstermemesi itiraf edip tepki gösteren MİY Teknik Direktörü Ersin aka 45+1 de sarı kart gördü. 45+1 de kullanılan serbest vuruşta ceza sahasına atılan ortaya kafa vuruşu sonrası top kalecide kaldı ve ilk yarı sona erdi.

İkinci yarıya hızlı ve organize başlayan MİY oyun üstünlüğünü eline aldı ve ofansif bir futbol ortaya koydu. Sürekli rakip ceza sahasının etrafında pozisyonlar bulan Mersin ekibi bitiricilikte sorun yaşadı ve bir Türlü gol kapısını aralayamadı. Henüz ikinci yarın başında 55. Dakikada Tunç Behram sarı kart gören isim oldu. İkinci yarı baskıyı iyice arttıran Miy adeta rakibi kendi yarı sahasına hapsetti sıkça pozisyonlara girdi fakat gol bulamadı. Rakip Takım Edirnespor ise ikinci yarıdan itibaren boşa zaman geçiren hareketlerden ve sakatlık bahanesiyle oyuncularınin sürekli kendilerini yere bırakıp sağlık ekiplerini sahaya çağırması ile Miy yönetimini ve Taraftarı çılgına çevirdi. Hakemlerin ise Miy aleyhinde çaldığı düdükler ve verdiği hatalı faul kararları yüzünden bu sefer de Yeni Mersin İdman Yurdulu oyuncuları çileden çıkarttı. Maçın son bölümünde Miy' den David 2 kez ceza sahası sınırında yerde kalmasına rağmen hakem faul çalmadı ve hakemlerin aleyhte kararları maça damga vurdu. Dakika 86 da Edirnespor da Mustafa Karagöz duran topu oyuna sokmayı engelledi ve takımımın zaman geçirmesini sağladığı için sarı kart gördü. Normal zamanın bitmesinden sonra 7 dakika uzatma ilave edildi. Uzatmada Yeni Mersin İdman Yurdu etkili hücum oyuncuyla rakip ceza sahasını ablukaya aldı ve üst üste gol pozisyonlarina buluşmasına rağmen gole ulaşamadı ve maç 0-0 berabere tamamlandı. 

Maç bitiminden sonra taraftarın hakeme olan öfkesinin sonucunda soyunma odasına gidilirken tribünden hakemlere yabancı maddeler atıldı, çevik kuvvet polis ekipleri bariyerleri eşliğinde hakemler sahadan ayrıldı. 
0-0 beraberliğin ardından Lider olan Yeni Mersin İdman Yurdu şampiyonluk yolunda yara almış oldu.


Etiket: mersin, mersinidmanyurdu, edirne, edirnespor,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA