Av. Yeşilboğaz, CHP’den aday adayı

Tarih: 27 Mart 2023 Pazartesi 16:55

Mersin Barosu’nun eski başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, CHP’den milletvekili olabilmek için aday adaylığını açıkladı.

Mersin Barosu'nun eski başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, CHP'den milletvekili olabilmek için aday adaylığını açıkladı. Yeşilboğaz, "Barış için, kardeşlik için, huzur için adayım. Varlık ve bolluk içinde bir Türkiye ve barış ve hoşgörünün şehri Mersin için adayım" dedi.

CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın açıklamasında adaylığını duyuran Yeşilboğaz, "Cumhuriyetimize, demokrasimize ve can güvenliği dahil her türlü hak ve özgürlüklerimize karşı büyük bir saldırı dalgası altındayız. Kötü yönetilmiyoruz. Kötü niyetli yönetiliyoruz. Kör karanlıklara götürülmek, dipsiz kuyulara atılmak, çıkmaz sokaklara sürüklenmek üzereyiz. Ülkemiz tek adam yönetiminde hızla anayasal bir rejimden uzaklaşıyor. Evrensel hukuk askıya alınıyor, seçilmiş belediye başkanları sözde soruşturmalar ve davalar yoluyla görevden alınıyor, yerlerine kayyumlar atanıyor. Muhalefet partilerin milletvekillerinin alelacele dokunulmazlıkları kaldırılıyor. Muhalifler cezaevlerinde, millet iradesi yok sayılıyor" diye konuştu. 

CHP'nin halkın umudu olduğunun altını çizen Yeşilboğaz, "20 yıllık adaletsiz tek adam rejiminde anadolumuz, cumhuriyetimiz, halkımız sahipsiz kalmadı. Atatürk’ün ilke ve devrimleriyle yol alan, Türkiye’nin birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisi ve millet ittifakının gücü, halkımızın umudu, sığınağı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılını; Cumhuriyetle, barışla, hukukla, adaletle, demokrasiyle, özgürlükle, sevgiyle, umutla,refahla ilmek ilmek öreceğiz. Yeter, dur diyeceğiz kötü gidişe. Bu ülke kutuplaşmalardan ve adaletsizlikten çok yoruldu. Işığı sönmüş bu ülkeyi aydınlatmak için mücadelenin tüm ağırlığını sırtımda taşımaya, neferi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında devam etmek için, burada bir mücadeleye adaylığımı açıklıyorum. Daha önce kürsülerde, sokaklarda ve meydanlarda yaptığım gibi, daha farklı bir zeminde bir mücadeleye adaylığımı açıklıyorum. Bir bağımsızlık davasının, bir özgürlük davasının, bir hukuk davasının adayıyım. Barış için, kardeşlik için, huzur için adayım. Varlık ve bolluk içinde bir Türkiye ve barış ve hoşgörünün şehri Mersin için adayım. Olağanüstü dönemin, olağan üstü mücadelesine hazırım, varım, buradayım" ifadelerini kullandı. 


Etiket: mersin, chp, bilginyeşilboğaz, politika, siyaset,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA