"Teröre taviz vermeyeceğiz"

Tarih: 1 Nisan 2023 Cumartesi 11:52

Silifke ilçesinde şehit ve gazi aileleri ile iftar yapan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, terörle mücadelenin sonuna kadar süreceğini söyledi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Devletimiz bütün terör örgütlerine karşı en güçlü şekilde mücadelesini sürdürüyor. Terör örgütlerine ve onların destekçilerine bugüne kadar taviz vermedi, bundan sonra da asla taviz vermeyecek,sonunu getirene kadar mücadelesini devam ettirecektir" dedi.

Vali Pehlivan, şehit aileleri ve gazileri için Silifke Kaymakamlığı ve Silifke Belediyesi'nin düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Burada konuşan Vali Pehlivan, "Siz kıymetli şehit ailelerimizle ve gazilerimizle bir araya gelmek bizler için her zaman gurur kaynağıdır. Zira sizleri gördüğümüzde manevi hatıralarını hiçbir zaman unutmadığımız ve hiçbir zaman unutmayacağımız aziz şehitlerimizi hatırlıyoruz. Geçmişten bugüne, vatanımızın birliği, bütünlüğü için mücadele ederek canını feda eden, bayrağımızın gönderde özgürce dalgalansın diye kanını akıtan şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi de rahmetle yad ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyorum. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Aziz Türk Milleti tarih sahnesine çıktığı günden bugüne kadar çeşitli zorluklarla mücadele etti. Biz millet olarak,inancımız, medeniyet değerlerimiz gereği, dünyada, insanların huzur ve mutluluk içerisinde, kardeşçe yaşamasını teşvik ettik tarih boyunca. Ama varlığımıza ve bütünlüğümüze tehdit oluştuğunda ise buna tevessül edenlere karşı gereken cevabı vermekten de hiç çekinmemişizdir. Bu mücadeleleri yaparken “Ya şehit olurum ya gazi!ö anlayışı inancın,kararlılığın,vatan sevgisinin en somut,en anlamlı göstergesi olmuştur. İşte bu sayede bu zorlu coğrafyada Anadolu'da yüz yıllarca dimdik ayakta durmayı başarmışız. Devletimiz PKK'sından, FETÖ'süne, akla gelebilecek bütün terör örgütlerine karşı en güçlü şekilde mücadelesini sürdürüyor. Terör örgütlerine ve onların destekçilerine bugüne kadar taviz vermedi, bundan sonra da asla taviz vermeyecek,sonunu getirene kadar mücadelesini devam ettirecektir" ifadelerini kullandı. 

Vali Pehlivan, deprem nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşlara da Allah'tan rahmet diledi.


Etiket: mersin, silifke, alihamzapehlivan, iftar, şehitvegaziaileleri, şehit, gazi, haber, terör,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA