Gökmen Akyürek, MTOSB başkanlığına aday

Tarih: 5 Mayıs 2023 Cuma 09:15

AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanlığı için 25 Mayıs’ta yapılacak seçimlere adaylığını açıkladı.

Yaklaşık 1 yıl boyunca süren görüşmelerde yüzlerce iş insanının desteğini arkasına alan Gökmen Akyürek, yönetiminde yer alacak 18 sanayiciden Ferhat Gürüz, Fahrettin Aşut, Mustafa Kayın, Mehmet Şimşek Turgay Altıntaş ve Melih Mis ile değerlendirme toplantısında buluştu. Görüşmenin ardından adaylığını açıklayarak projelerini anlatan Akyürek, OSB için hayati önem taşıyan çalışmaların hayata geçirilmemesi nedeniyle mevcut başkanı eleştirdi. 

Akyürek; üreten, katma değer sağlayan Mersin’in üretim üssünde olması gereken hizmetlerin eksik bırakıldığını, sanayicilerin yanlış uygulama ve eksik hizmete kurban edildiğini aktardı. Mevcut başkanın 19 yıllık görevi süresince tamamlanmayan tüm projelerden sorumlu olduğunun altını çizen Akyürek, “Lokasyonu ve potansiyeli açısından çok daha iyi yerlerde olmayı hak eden kentimiz sanayisinin kalkınması, akılcı projelerle mümkün olabilir. Dünyanın sanayi 4.0 devriminde kat ettiği mesafeye ulaşmamız için teknolojik altyapıyı ve inovatif çözümleri sanayicimizin hizmetine sunmalıyız. Ancak geride bıraktığımız süre içerisinde bahsettiğimiz konulardan uzak bir yönetim anlayışıyla idare edilmemiz, Mersin’e zaman kaybettirdi. Şu ana kadar MTOSB’de yapılan hataları telafi etmek, Mersin sanayicisinin sorunlarını çözerek yüzlerinin gülmesini sağlamak ve gelecek nesillere ışık olmak için bu göreve talibiz” diye konuştu.

Gökmen Akyürek ve yönetimi, projelerini ilerleyen günlerde düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracak, yönetim hatalarını, yapılamayanları ve Mersin’in geri kalma nedenlerini anlatacak.


Etiket: mersin, mersintarsusorganizesanayibölgesi, mtosb,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA