Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu’na Mersin’ed yoğun ilgili

Tarih: 5 Mayıs 2023 Cuma 16:52

Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de coşkulu kalabalıkla karşılaştı.

Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Mersin'de eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanındaki miting alanında Mersinli yurttaşlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'na Mersin mitinginde; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti.

Burada vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, "Mersin, değişime hazır mısın? Birlikte değiştireceğiz. Birleşe birleşe değiştireceğiz. Bir otoriter yönetimi, demokratik yollarla göndereceğiz ve Türkiye'ye huzuru, bereketi, kardeşliği getireceğiz. Türkiye, güzel bir ülke ve bu güzel ülkede hepimiz dostça yaşayacağız. Bunun sözünü veriyorum size. 

Mersin için bir düşüncemiz daha var. Mersin'i bu bölgenin en güçlü kentlerinden birisi haline getireceğiz. Orta Anadolu'nun bütün sanayi kentlerini, demiryollarıyla Mersin ve İskenderun'a bağlayacağız. Dolayısıyla sanayici fabrikasında üretiyorsa demiryoluyla Mersin veya İskenderun limanlarına geldiği zaman ek bir ücret ödemeyecek. Bütün lojistik masraflarını biz karşılayacağız. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde burada yaklaşık 850 bin yeni istihdam alanı yaratacağız. 5 yıl içerisinde İstanbul'un nüfusu yaklaşık 2 buçuk milyon azalacak. Bu bölge 'özel ekonomi bölgesi' olacak. Bu bölgeyle ilgili özel yasa çıkacak. Akdeniz Havzası, Türkiye'nin ürettiği en güçlü havza haline gelecek. Türkiye'nin kazandığı en güçlü havza haline gelecek. Maden rafinerisi, metal rafineriniz de olacak. Dışarıdan pahalıya aldıklarımızı kendimiz üreteceğiz. Kendimiz satacağız ve kendimiz kazanacağız" dedi.

SURİYELİLERİ 2 YIL İÇİNDE EVLERİNE GÖNDERECEĞİZ

Suriyelileri en geç iki yıl içinde kendi ülkelerine uğurlayacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Asla ırkçılık yapmayacağız. Onların yollarını, okullarını, köprülerini, kreşlerinin tamamını Avrupa Birliği fonlarıyla yapacağız. Bizim müteahhitlerimiz yapacak. Gidecekler kendi ülkelerine, kendi ülkelerinde baba toprağında rahat etmelerini sağlayacağız. Meşru hükümetle karşılıklı büyükelçilikleri hemen açacağız. Buradan gidenlerin can ve mal güvenliklerini tamamen sağlayacağız. Buradan gidenler huzur içinde kendi ülkelerine gitmiş olacaklar. Uzun süredir onlara ev sahipliği yapıyoruz. Bizim evlatlarımız işsiz, sorunu var. Biz Suriyeli kardeşlerimizi elbette severiz ama onlar kendi ülkelerinde olup kendi ülkelerinde üretip çalıştıkları zaman daha fazla memnun oluruz. Bunu sağlayacağız" diye konuştu.


Etiket: mersin, haber, kemal, kılıçdaroğlu


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA