MTOSB’de üretim alanı genişliyor

Tarih: 9 Mayıs 2023 Salı 14:10

MTOSB Başkanı Sabri Tekli, 5’inci OSB için çalışmaların resmen başladığını duyurdu.

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, 5’inci OSB için çalışmaların resmen başladığını duyurdu. Tekli, bürokratik işlemlerin ardından 260 hektarlık alanın kısa sürede yatırımcıya açılacağını bildirdi.

Mevcut üretim faaliyetinin 3 alanda sürdüğü, 4’üncü alan için de inşa çalışmalarının devam ettiği MTOSB’ye 5’inci bölgenin kazandırılması amacıyla bir araya gelen yer tespit komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Görüşme sonrası alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulunan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, kısa sürede altyapı çalışmalarının başlayacağı 260 hektarlık alan üzerine kurulacak 5’inci OSB ile sanayi ve yatırım alanlarının genişleyeceğini, bu durumun yeni istihdam olanaklarını da beraberinde getireceğini söyledi.

Atıksu arıtma tesisi, model fabrika ve inovasyon merkezi, cami, çarşı, noter, banka, TIR parkı, SCADA merkezi, itfaiye ve sağlık birimi ile Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi sosyal donatıların hayata geçirirken, yeni sanayi alanlarının oluşturulmasına dönük talebi yerine getirmek için çaba gösterdiklerini altını çizen Tekli, “Yaptığımız birçok iş var fakat en önemlisi, sanayicilerimize yeni yatırım alanları kazandırmak. Bu anlamda 5’inci bölgede bürokratik çalışmaların hız kazanması, Mersin adına büyük mutluluk verici bir olay. Kısa süre içerisinde diğer OSB’lerde olduğu gibi alt yapı çalışmalarına başlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.


Etiket: mersin, mtosb, sabritekli,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA