Gökmen Akyürek ve ekibi, projelerini anlattı

Tarih: 10 Mayıs 2023 Çarşamba 14:20

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanlığı için adaylığını açıklayan AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanlığı için 25 Mayıs’ta yapılacak seçimlere adaylığını açıklayan AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, “Ortak Enerji Havuzu ile güneş ve alternatif enerji santralleri kurarak, kooperatif sistemi sayesinde enerji üreten lisanslı sanayi bölgesi olacağız” dedi.

Akyürek, yönetim kurulunda görev alacak iş insanlarıyla birlikte kent merkezindeki bir otelde düzenledikleri toplantıda, basın mensuplarıyla buluştu. Proje ve hedeflerini anlatan Akyürek, göreve gelmeleri halinde OSB’yi tüm paydaşların fikirleri doğrultusunda, ortak akıl ilkesiyle yöneteceklerini söyledi. OSB-otoban bağlantı yolunun yapımında plansız hareket edildiğini savunan Akyürek, sanayici ve çalışanların yüzde 90’ının Mersin’de oturmasına rağmen, yolun Tarsus’tan açılması nedeniyle, 2 ve 3’üncü OSB sakinlerinin otoban bağlantısını kullanmak için fazladan 25 kilometre yol almak zorunda kaldığını dile getirdi.

OSB’ye ait bir tır kantarı ve gümrükleme sahası olmadığından dolayı, 250 sanayicinin gümrüklü kantar için D-400’ü kullanmasının trafikte tıkanmaya neden olduğunu dile getiren Akyürek, “OSB’mizde yoğun enerji tüketimine rağmen genel üretici lisansı alınamadı. ‘Otoprodüktör Sanayi Sitesi’ olma şansını kaybettik. Bölgemizde noter gibi ulaşılır bir kurum olmadığı için sanayicilerimiz kent merkezine gitmek zorunda kalıyor” diye konuştu.

A TİPİ ANTREPO VE DEMİRYOLU HATTI İHTİYACI
Bölgedeki ortak depolama alanı eksikliği yaşandığına işaret ederek, lojistik gelişim için demiryolunun önemine dikkat çeken Akyürek, “OSB’nin alan hesabından kaynaklı tüm antrepo alan kullanım hakkı bir firmaya verilince genel antrepo kurulamadı. Diğer 249 firma, C tipi antrepo kurmaya mahkûm edildi. Bölgeye özel demiryolu hattı ve yükleme noktaları yapılmayınca, demiryolu yüklemeleri hayal oldu. A tipi antrepoya ve demiryolundan verimli faydalanmaya ihtiyacımız var” ifadesini kullandı.


ŞEFFAF YÖNETİM VURGUSU
Kendi yönetimlerinde şeffaflığın esas olacağına dikkat çeken Akyürek, planlanan projelere ilişkin olarak, “Arsa tahsislerinde adil olacağız. Alınacak tüm kararlar ile mizam, bütçe, harcama gibi tüm başlıklar, OSB kanunları çerçevesinde sanayicilerle internet üzerinden paylaşılacak. Kapsamlı bir itfaiye hizmeti vereceğiz. Alternatif su kaynakları oluşturacak, bölgemizi daha yeşil bir hale getirmek için ağaçlandırma çalışmaları yapıp, kampanyalara destek veren sanayicimizden aidat almayacağız” dedi.

Bölgenin sosyal donatılarla da 7/24 yaşayan bir canlı organizma haline getirileceğini vurgulayan Akyürek, “Misafirlerimizi ağırlayabilmek için 2 restaurant-patisserie kuracağız. Elektrikli araçlarla kargo hizmeti verecek, şarj istasyonları oluşturacağız. Oto elektrik ve lastik değiştirme hizmetini organize edecek, ‘Mekanik Atölyesi’ ile işleri yerinde çözeceğiz. Butik otel projemizi hızlı bir şekilde hayata geçirecek, banka şubeleri açacağız. Kargo firmalarına yer tahsisi yapacak, hizmet sürecini rahatlatacağız. Online iş bulma platformlarıyla ortak projeler geliştirecek, kalifiye eleman bulmayı kolaylaştıracağız. Her bölgeye bir kreş kurarak çalışan ebeveynlerimizi destekleyeceğiz. Model fabrikayı 12 ay kullanılacak bir fuar alanına dönüştürerek, en son teknolojileri sergileyeceğiz. Afet evleri tasarlayıp, acil sığınma, konaklama, gıda ve suya ulaşımı organize edeceğiz” şeklinde konuştu.


Etiket: mersin, mtosb, gökmenakyürek,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA