Sıcakla birlikte ilaçlama çalışmaları arttı

Tarih: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 11:27

Mersin’de, hava sıcaklığının artmasıyla birlikte kent genelinde süren yeşil alan ilaçlama çalışmaları arttı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, hava sıcaklığının artmasıyla birlikte kent genelinde sürdürdüğü yeşil alanilaçlama çalışmalarına hız verdi. Ekipler, ilaçlama alanında titizlikle yürüttükleri çalışmalarla, vatandaşların yaklaşan yaz aylarını rahat geçirmesini amaçlıyor.

Büyükşehir ekipleri, ilaçlamanın yanı sıra sahipsiz ve metruk arazilerde yakağan, beyaz sinek, çayır sineği gibi yeşil alan kaynaklı zararlıların artmasını önlemek amacıyla, iş makinelerini de kullanarak haşere üreme alanlarını temizliyor.Yeşil alan başta olmak üzere;menfezler, havuzlar, göletler, rögarlar, bataklıklar, doğal çukurlarda biriken yağmur suları, sulama kanalları, su kuyuları, su varilleri, bodrumlarda oluşan su birikintileri, foseptikler, kanallar, durgun su birikintileri, dere yatakları, metruk alanlar ve çöp konteynerleri gibi 100 binden fazla üreme noktasında çalışma yürütülüyor. Okullar ve hastanelerin olduğu bölgelerde de haşere ile mücadeleye büyük önem veriliyor.

DR. HALİSDEMİR: “HAVALARIN ISINMASIYLA HAŞERELER AÇIĞA ÇIKIYOR”

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir,haşere ile mücadeleyi Mersin genelinde yıl boyunca sürdürdüklerini anlatarak,“Kış döneminde larva yöntemiyle mücadeleye ağırlık veriyoruz. Yaz döneminde ise larva ve uçkun dediğimiz yöntemle ilaçlamamıza devam ediyoruz. Yağmurlu bir dönemden geçtik.Havaların tekrar ısınmasıyla, kışlak dediğimiz zamanlarda olan sivrisinek başta olmak üzere, haşerelerin tekrar açığa çıkması gibi sorunlarla karşılaşacağız. Nerede ürediklerini biliyoruz ve oraları kontrol altına almaya çalışıyoruz” dedi.Mersin’de haşere ile mücadele konusunda başarılı olduklarını ve sıkıntılı olan bölgeleri de kontrol altında tuttuklarını kaydeden Dr. Halisdemir, “Sıfırlama gibi bir iddiamız yok, ama kontrol altında tutma gibi bir iddiamız var. Mersin halkının,yaşamsal faaliyetlerini rahat ve huzurlu sürdürmeleri için, elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA