Başkan Gültak, şampiyon sporcuları ağırladı

Tarih: 2 Haziran 2023 Cuma 11:28

Akdeniz’in Kick Boks sporcuları, İstanbul’da düzenlenen ’8. Turkish Open WAKO World Cup’ Şampiyonası’na damga vurarak kente madalyalarla dönen sporcular Akdeniz Belediye Bakanı Mustafa Gültak’ı ziyaret etti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Akdeniz Belediye Spor Kulübü bünyesinde mücadele veren Kick Boks sporcuları; 17-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar Alanı’nda gerçekleşen "8. Turkish Open WAKO World Cup" Şampiyonası'ndan madalyalarla döndü. Kulüp sporcuları Hilal Sonay 52 Kg Full Contack Genç Kadınlarda 1'inci, Hatip Emlek 54 Kg Full Contack Büyük Erkeklerde 1'inci, Muhammed Taşkın 51 Kg Full Contack Büyük Erkeklerde 3'üncü ve Yaser Güneş 63,5 Kg Full Contack Genç Erkeklerde 3'üncü olarak şampiyonayı tamamladı.

BAŞKAN GÜLTAK’TAN SPORCULARA ZİYARET

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Dünya Kupası Şampiyonası'ndan 2 şampiyonluk ve iki de 3'üncülük ile damga vuran kulüp sporcularını Karaduvar Mahallesi’nde antrenman yaptıkları spor salonunda ziyaret etti. Başarılarından dolayı Kick Boks sporcularını ve Antrenörleri Nasır Kandemir’i tebrik eden Başkan Gültak; göreve geldikleri ilk günden itibaren spora, sanata ve kültüre önem verdiklerinin altını çizdi, Akdeniz’in makus talihini kırdıklarını ifade etti.

TIRMIL TEPESİ BÖLGESİNE MODERN BİR SPOR TESİSİ YAPILACAK

Akdeniz’de spora ve sporculara büyük yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Başkan Gültak, “Bölgemizin yakın geçmişinde maalesef terör örgütü ve uyuşturucu baronlarının hâkimiyeti söz konusuydu. Göreve gelir gelmez Akdeniz’de barışı, kardeşliği ve huzuru sağladık. Terör ve uyuşturucunun ortadan kalkmasında en önemli faktörlerden biri olan spora ciddi yatırımlar yaptık. Tırmıl Tepesi’ne de gençlerimizin, çocuklarımızın ve kadınların kullanabileceği, salonların, gençlik merkezinin yer aldığı modern bir tesisi 5 ay içinde bitirmiş olacağız. Akdeniz, projelerimiz sayesinde 300 milyonun üzerinde spor tesisi kazanmış oldu. Vatandaşlarımız, millet bahçesine, kültür merkezlerine, etüt merkezlerine kavuştu. Dolayısıyla Akdeniz’de gençlerimiz artık ya spora ya kültürel ve sanatsal faaliyetlere veya eğitim alanında büyük başarılar ortaya koymaya başladılar” dedi.

“İÇİMDEKİ HIRSI SPORA AKTARINCA BAŞARILI OLDUM”

Akdenizli Kick Boks sporcularından 16 yaşındaki Hilal Sonay ise, eskiden çok kavgacı bir yapısı olduğunu ifade ederek, “Babam beni salona yolladı, ben de spora başladım. Çevredekiler kız olduğum için bu sporu yapamayacağımı düşünüyordu. İçimdeki hırsı bu spora aktarınca hem başarılı oldum hem de sakinleştim. Ben şampiyonluklar elde etmeye başladıktan sonra bu spora çok fazla kız ilgi duydu, aileler daha çok bu spora sıcak bakmaya başladı. Bundan dolayı da aslında kendimle gurur duyuyorum. Geçen yıl dünya kupasını; bu sene de ülkemizde düzenlenen dünya kupasını kazandım. Şimdi hedeflerim daha yüksek. Avrupa ve dünya şampiyonalarında da ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. En büyük hedefim ise olimpiyatlar” diye konuştu.


Etiket: mersin, haber, akdeniz, belediye, mustafa, gültak


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA