Mersin 125 kilometre bisiklet yolu kazandı

Tarih: 3 Haziran 2023 Cumartesi 10:50

Büyükşehir Belediyesi, özellikle yeni yaptığı ve revizesini tamamladığı yollarla, bisiklet kullanımını teşvik etmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi artan nüfusla beraber oluşan araç sahipliği, kentsel kullanım alanlarının genişlemesi ve çeşitlenmesi gibi sorunları azaltmak ve yeni oluşabilecek sorunları engelleyebilmek için sağlıklı, güvenli, ekonomik, doğa dostu ve erişilebilirlik açısından kullanışlı bir ulaşım türü olan bisiklet ulaşımını desteklemeye devam ediyor. Bisikletli ulaşıma büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Doğa Dostu Mersin’ anlayışıyla hayata geçirdiği bisiklet yolları, bisiklete teşvik eden festivalleri ve çalışmaları sayesinde her geçen gün sayıları artan bisiklet kullanıcıları, bu anlayışla yapılan çalışmaların Mersin için büyük bir kazanım olduğunu belirtiyor.

MERSİN’DE 86 BİN 276 KİŞİ KENTBİS ÜYESİ

Çocukların bisiklet kullanımını teşvik edebilmek amacıyla, Türkiye’de ilk defa yapılan‘Evden Okula, Güvenle Pedalla Projesi’ kapsamında, Mezitli İlçesi 75.Yıl Ortaokulupilot okul olarak seçildi ve okul güzergâhındaki sokaklara bisiklet yolu yapıldı. Öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde bisikletli ulaşım sağlaması amacıyla hazırlanan bu proje kapsamında UKOME kararı alınarak, yol hızı saatte 30 km’ye düşürüldü.

Mersin Büyükşehir’in filosundaki 118 yeni otobüsün tamamında bisiklet aparatı bulunuyor. Büyükşehir, özellikle bisikletli gezginlerin kırsal kesimlere ulaşabileceği şekilde bisiklet aparatlı otobüslerin hat planlamasını yapmaya dikkat ediyor.Merkez 4 ilçe ve Tarsus’ta da toplam 38 istasyonda 414 bisiklet kapasiteli bisiklet park istasyonu ve 8 adet bisiklet bakım/tamir istasyonu bulunuyor. Kentbis Merkezi’ne ek 6 istasyonda 85 adet bisiklet ile hizmet veriliyor veKentbis üyesi 86 bin 276 kişi bulunuyor.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA