UV teknolojilerinde dışa bağımlılık azaltılacak

Tarih: 11 Şubat 2021 Perşembe 17:45

UVtek, yerli üretimle Türkiye’yi UV teknolojilerindeki dışa bağımlılığını azaltmayı hedefliyor.

Türkiye’nin önde gelen UV Teknoloji üreticilerinden UVtek Mühendislik Makine Kimya Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (UVtek), ithal alternatiflere karşı ürettikleri yerli ürünler ile fark yaratıyor.

Firma 30 yıldır, Türk sanayisine sunduğu yüksek katma değerli ürünleri ile UV sektörün bilinen isimleri arasında yer alırken firma yetkilisi Münevver Çiloğlu, UV teknolojileri sektöründe hizmet vermek üzere kurulan UVtek firmasının ahşap, matbaa, ambalaj ve cam boyama ve kurutma sistemlerine yönelik özel çözümler geliştirdiğini söyledi. Çiloğlu, yenilikçi ve sektöründe dünya çapında bilinen bir mühendislik şirketi olarak yollarına devam ettiklerini dile getirerek, "Kilometre taşlarına neredeyse her yıl yeni bir proje ekledik. Firmamız, UV sistemleri için kendi elektronik güç kaynağını geliştirmiş, özellikle 3 boyutlu yüzeylerde tercih edilen otomatik sprey makinesini boyama sistemleri ürün gamına eklemiştir. Aynı zamanda tüm dünyayla eş zamanlı olarak LED sistemlerini geliştirmeye başlamıştır ve yine Türkiye’nin istatistiklerine giren Türkiye’nin en uzun 3 hattından biri ve tek yerli üretim olan high gloss hattını devreye almıştır. Tüm bunlarla birlikte ülkemizin en hızlı hatlarından biri olan arkalık boyama hattını 80 m/dk hızla sanayimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi

2021 hedeflerinin teknoloji ve dijital odaklı Ar-Ge merkezini tamamlamak olduğunu ifade eden Çiloğlu, "Kurulduğumuz yıldan bu yana ülkemizin dışa bağımlı olduğu UV teknolojileri alanında çok

farklı yenilikçi ürünler geliştiren firmamız, yaptığı çalışmalarında ulusal ve uluslararası birçok destek programlarından faydalanmıştır. Bu kapsamda TÜBİTAK, KOSGEB, Sanayi Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı desteklerinden aktif olarak yararlanmaktayız. Aynı zamanda teknoloji ve dijital odaklı Ar-Ge merkezi kurma çalışmalarımız devam ediyor. Ar-Ge çalışmaları kapsamında sanayi kuruluşları ile olduğu kadar üniversiteler ile de işbirlikleri oluşturarak proje bazlı çalışmaları hayata geçiriyor ve endüstriyel kullanıma sunuyoruz. 2020 yılı Pandemi sebebiyle resesyonda geçen bir yıl olmasına rağmen, süregelen projelerimizle süreci güven içinde atlatmayı başardık. Bu dönem içinde, Ar-Ge kapsamlı projelere ağırlık verme imkânı bularak, teknolojik anlamda kendimizi geliştirme fırsatı bulduk. 2020 yılı, bilimsel açıdan bizim için verimli bir yıl oldu" diye konuştu.


Etiket: UVtek, UVtek Mühendislik Makine Kimya Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Kocaeli, UV Teknolojisi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA