81 yaşındaki Yusuf amca, yeniden yürüyor

Tarih: 12 Haziran 2023 Pazartesi 09:48

Mersin’de geçirdiği koronavirüsün ardından kas güçsüzlüğü nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen 81 yaşındaki Yusuf Akın, fizyoterapi sayesinde yeniden ayaklarının üzerinde durmaya başladı.

2022 yılında geçirdiği koronavirüs ve zona rahatsızlığının ardından kasları güçsüzleşen, hareket kabiliyeti durma noktasına gelerek yatağa bağımlı hale gelen Yusuf Akın, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin fizyoterapi hizmeti sayesinde ayağa kalkarak,yeniden bağımsızlığını kazandı.

Sağlık İşleri Dairesi bünyesindeki Evde Sağlık ve Bakım Birimi ekibinin 30 seans süren fizyoterapi tedavi sürecinin ardından ayağa kalkan Akın, artık desteksiz yürüyebiliyor ve her işini kendisi hallediyor. Yatağa bağımlı bir durumdan, Kurban Bayramı için kurbanlık bakmaya gidecek kadar sağlığına kavuşan Akın, yeniden ayağa kalkmasını sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne minnettar olduğunu söyledi.Cilt kanseri teşhisi konan ve başındaki yarası dolayısıyla da pansuman hizmeti alan Akın’ın sağlığı Büyükşehir’e emanet.

'SAYENİZDE İYİYİM'

Yaşadığı hastalık ve tedavi sürecini gözyaşları içerisinde anlatan Yusuf Akın, “Ben sağlamdım.Bir hastalık geçirdim. Şimdi çok şükür iyiyim. Bengisu hanım sayesinde iyi oldum. Allah razı olsun. Geldi bana baktı. O’nun sayesinde ben bu seviyeye geldim. Personellere, herkese teşekkür ediyorum” dedi.

'KURBANLIĞINI ALMAYA YÜRÜYEREK GİTTİ'

Babasının bakımıyla ilgilenen Filiz Akın, “Babamı ayağa kaldırdıkları için mutluyum. Babam sürekli uyuyor, bir şey yemiyor içmiyordu. Nöroloji doktoruna götürdük. Doktorumuz; ‘Büyükşehir Belediyesi’nin evde bakım birimi var, orayı arayın. Hemen dönüş yapıyorlar’ dedi.Aradık 185’i, hemen geldiler. Muayenesini yaptılar ve tedavi süreci başladı. Salı ve Cuma günleri de pansumanımıza geliyorlar. Bizim yapamadığımızı onlar yaptı, onların sayesinde babam ayağa kalktı ve yürüyor. İnşallah her zaman yürüyecek. Öyle ki, geçen hafta kurbanlığını almaya yürüyerek gitti. O memnun kaldı. Ben de çok mutluyum” ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA