Öğrencilere YKS öncesi önemli hatırlatmalar

Tarih: 13 Haziran 2023 Salı 10:24

17-18 Haziran’da gerçekleşecek olan ve milyonlarca öğrencinin hayatını etkileyen sınav öncesi rehber öğretmen Rukiye Türk, sınava girecek olanöğrencilere hatırlatmalarda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi, milyonlarca gencin hayatını etkileyen YKS öncesi,öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda 17-18 Haziran’da gerçekleşecek olan sınava yönelik, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinden Akdeniz Şubesi’nde görevli Rehber Öğretmen Rukiye Türk, sınava dair önemli bilgiler verdi. Türk, sınav öncesi ve sınav günü beslenme, sınav haftasında yapılması ve yapılmaması gerekenler, sınav kaygısı ve sınav stresi yönetimiyle ilgili bilgiler verip, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

TÜRK: “ÖĞRENCİLERİN OLUMLU DÜŞÜNMELERİ SAĞLANMALI”

Öğrencilerin ve ailelerinin sınava yükledikleri anlamların, sınava bakış açısını etkilediğini, bu yüzden de artan kaygılarla baş etme yollarının farklılaştığını ifade eden Rehber Öğretmen Rukiye Türk,“Sınav öncesinde öğrencilerimizin ve ailelerimizin kaygılarının artması çok normal. Bazen aileler, duymuş olduklarıkaygılardan dolayıöğrencileri korkuyla motive etmeye çalışıyorlar. Bu da öğrencinin stresini daha da artırıp, sınavda hata yapmasına sebep olabiliyor. Ailelerin,sınava günler kala öğrencileri motive ederken,olumlu senaryolar düşünmelerini sağlaması gerekli” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA