Özdemir: Kız çocukları için ayrı okul projesi, laik eğitim sistemine aykırıdır

Tarih: 14 Temmuz 2023 Cuma 13:32

Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir yaptığı yazılı açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kız çocuklarını okula göndermeyenler için gerekirse ayrı okul açabiliriz şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz gün, kız çocuklarını okula göndermeyenler için ayrı okul açılabileceğini söylemesi üzerine açıklama yapan Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, “Mersin Barosu olarak bu uygulamanın laik eğitim sistemine, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine, kişi hak ve özgürlüklerine, hukuk kurallarına aykırı olduğunu, cinsiyet eşitliğinin sağlanması için verdiğimiz mücadeleye ters düştüğünü, tamamen cinsiyet ayrımcılığı yaratacağını düşünmekte olduğumuz için bu uygulamanın hayata geçirilmek istenmesinden vazgeçilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

Milli Eğitim Bakanlığı, kız çocuklarını okula göndermeyenler için gerekirse ayrı okul açabiliriz demek yerine, toplumda kadın ve erkeğin bir arada, eşit bir şekilde yaşama kültürünü benimsemesi yönünde projeler geliştirmelidir. Ülke yöneticileri yasalar gereği, kız-erkek tüm çocukların okula gitmesini sağlamak zorundadır. Yasalar gereği cinsiyet, çocuğun eğitim hakkına engel değildir.
Ülkemizde her geçen gün artan kadına şiddetin, çocuk istismarının temelinde cinsiyet ayrımcılığı ve eğitimsizlik yatmaktadır. Bu nedenle ülke yöneticileri çocuklara cinsiyet ayrımcılığını değil, cinsiyet eşitliğini öğretmelidir. Mersin Barosu olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan kız çocuklarına ayrı okul uygulamasını asla hayata geçirmemesini, laik ve bilimsel eğitim sistemini geliştirmek için çalışmalar yürütmesini talep etmekteyiz” dedi.  


Etiket: mersin, haber, baro


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA