Erdemli Belediyesi’nin ücretsiz kurs merkezleri rekoru kırdı

Tarih: 28 Temmuz 2023 Cuma 12:03

Erdemli Belediyesi’nin ücretsiz olarak açtığı kurs merkezi. 2023 yılı LGS sonuçlarına göre 2 Türkiye şampiyonu çıkarırken 300 öğrenci de Fen Lisesi ve nitelikli okullara yerleşti.

Donanımlı eğitim kadrosuyla ücretsiz eğitim veren Erdemli Belediyesi Kurs Merkezleri başarıdan başarıya koşuyor. Yörük çocuklarının başarısına bu yıl depremden dolayı Erdemli’ye gelen ve kurs merkezlerinde eğitim alan öğrencilerin başarısı da eklenince gurur ikiye katlandı. Sınav sonuçlarına göre Erdemli Belediyesi ücretsiz Kurs Merkezleri’nde eğitim alan Erdemlili Ali Mert Ütaç ve depremden dolayı Erdemli’ye gelen Adıyamanlı öğrenci Ahmet Yiğit Polat LGS’de Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonlarla birlikte 300 öğrencisini Fen Lisesi ve nitelikli okullara yerleştiren Erdemli Belediyesi Kurs Merkezleri kentin gurur kaynağı oldu.

Eğitim meşalesini yakmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Kurs merkezimizde hassaten kitlesel başarıda ciddi bir başarı elde ettik. Bu sene 300 tane gencimiz Fen Lisesi kazandılar. Bireysel başarıda da 2 tane gencimiz Türkiye derecesi yaptı. Ben öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve evlatlarını bize emanet eden, bize güvenen aileleri de canı gönülden tebrik ediyorum. Başarımız her geçen gün artarak devam edecek inşallah” dedi.

Kurs Merkezi sayesinde düzenli çalışarak Türkiye Şampiyonu olduğunu ifade eden Erdemlili şampiyon Ali Mert Ütaç, “ Güzel bir duygu ama yani ayrıcalıklı bir duygu. Ben ful yapmasaydım burada olmazdım yani. Bu başarıyı elde etmek tabi ki güzel bir duygu. Ailem sınavdan sınava koşturdu beni. Şimdi ben evde pek çalışmıyorum dedim ama yani çok fazla sınava girdim ailem sayesinde. Bir öğretmenden çok arkadaş gibi davranıyorlardı hocalar bana” diye konuştu.

Öte yandan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.


Etiket: mersin, haber, erdemli, belediye


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA