Büyükşehir’den ‘alzheimer günü’nde farkındalık etkinliği

Tarih: 22 Eylül 2023 Cuma 15:01

Yenişehir Emekli Evi’nde ‘21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’ dolayısıyla, yaş almış vatandaşlara Alzheimer hastalığı hakkında farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Yenişehir Emekli Evi’nde,‘21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’ dolayısıyla yaş almış vatandaşlara Alzheimer hastalığı hakkında farkındalık etkinliği yapıldı.Nöroloji Uzmanı Uzman Doktor Dilek Hamdanoğulları tarafından gerçekleştirilen Alzheimer konulu sunumdan, Yenişehir Emekli Evi üyeleri memnun kaldı.

Uzman Doktor Hamdanoğulları tarafından yapılan sunumda; günümüzde tüm dünyada en hızlı artan yaş grubunu 65 yaş ve üstü kişilerin oluşturduğunun bilgisi yer alırken, 65 yaş üstü 100 kişiden  8'inde  Alzheimer hastalığının görüldüğü belirtildi. Alzheimer hastalığının risk faktörleri hakkında da bilgilendirme yapan Hamdanoğulları, hastalık bulguları arasında; unutkanlık, yol bulamama, içe kapanıklık, hobilerini terk etme, para hesabında güçlük ve bir takım bir psikiyatrik bulgular yer alabileceğini kaydetti. Hamdanoğlulları, en önemli bulgunun giderek artan unutkanlık olduğunu da vurguladı.Alzheimer hastalığının tedavisi hakkında da bilgiler veren Hamdanoğulları, Alzheimer’den korunmak için de neler yapılması gerektiği konusunda yaş almışları bilgilendirdi.

Etkinlikte yaş almışlara Büyükşehir Belediyesi psikoloğu tarafından da Alzheimer ile ilgili test yapılırken, sağlık taramaları kapsamında da yaş almış bireylerinşeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA