Özel bireyler fitnessın tadını çıkarıyor

Tarih: 6 Ekim 2023 Cuma 11:34

Büyükşehir Belediyesi’nin Engelsiz Yaşam Merkezi’nde bulunan Fitness Salonu, özel gereksinimli bireyleri ağırlamayı sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yer alan Fitness Salonu, özel gereksinimli bireyleri ağırlamayı sürdürüyor. Haftanın belirli günlerinde bu salonda spor yapan özel bireyler sosyalleşip, fiziksel ve ruh sağlıklarına iyi gelen aktivitelerde bulunuyor. Özel bireylere yönelik olarak hizmet veren Fitness Salonu’ndan, 2019 yılından bu yana toplam 7 bin 643 özel birey ücretsiz olarak faydalandı.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde bulunan Fitness Salonu’nda spor yapan özel bireylerin, fitness yaptıkları süre zarfında sosyal hayatlarında daha başarılı hale geldiği gözlemleniyor. Özel bireyler fitnesssayesinde kas iskelet sistemini güçlendirip, stabilizasyon ve denge aralığını yükseltirken, kardiyovasküler sistemlerini de aktif şekilde çalıştırma fırsatı elde ediyor.

ÖZEL BİREYLER SPOR YAPARKEN AYNI ZAMANDA EĞLENİYOR

Özel gereksinimli bireyler Fitnesss Salonu’nda spor yaparak hem sağlıklarını koruyor, hem eğleniyor, hem de motive oluyorlar. Haftanın belirli gün ve saatlerinde gelen bireyler, engel gruplarına göre kendilerine uygun fiziksel aktivite yapıyor.Ücretsiz hizmet veren Fitness Salonu’ndaki fiziksel aktivite ve egzersizler,Beden Eğitimi Öğretmeni ve Fitness Antrenörü Emirhan Ukatarafından yaptırılıyor. 18 yaş üstü özel gereksinimli bireyler, tüm spor aletlerinin mevcut olduğu Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki Fitness Salonu’ndanücretsiz olarak faydalanabiliyor.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA