Mersin’de ’Spor Paneli’ düzenlendi

Tarih: 13 Ekim 2023 Cuma 11:18

Amatör Spor Haftası kapsamında ’Spor Paneli’ düzenlendi.

'Amatör Spor Haftası Spor Paneli' Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, Avrupa Şampiyonu Milli Yüzücü Tuncer Berk Ertürk ve Avrupa Şampiyonu Milli Taekwondocu Ayşe Orhan'ın katılımları ve Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (Besyo) Spor Bilimleri Fakültesi Doç. Dr. Y. Gökhan Gencer'in Moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Panele konuşmacı olarak katılan Demir, 09-15 Ekim Amatör Spor Haftası etkinliklerinin 81 ilde eş zamanlı olarak coşkulu şekilde kutlandığını belirterek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Amatör Spor Haftası kapsamında düzenlediğimiz panelde geleceğimizin teminatı siz değerli gençlerle bir aradayız. Bayrağımızı uluslararası organizasyonlarda dalgalandıran milli gururlarımız sizlerle bu başarılarının hikayelerini paylaşacaklar. Tabi ki bu sporcularımızın yetişmesinde en büyük pay sahibi kıymetli antrenörlerimizi de ayrıca tebrik ediyorum. Sevgili gençler Amatör olunmadan yıldız ya da profesyonel olunmayacağını bir kez daha hatırlatarak, etkinliğimizin hazırlanmasına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Panelde konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, “Gelecekte şanlı Türk Bayrağımızı ve İstiklal Marşımızı uluslararası düzenlenen Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında hep zirvede tutacak hem eğitim hem de sportif anlamda gençlerimiz amatör sporun ruhu ile kendilerini geliştirip, madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak, profesyonel birer Milli Sporcu olarak İlimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Bende bu anlamlı panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, siz kıymetli gençleri saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Avrupa Şampiyonu Mersinli Milli Taekwondocu Ayşe Orhan panelde yaptığı konuşmasında, “Spora ilk başlamasından Dünya Şampiyonluğuna kadar uzanan süreçle ilgili açıklamalarda bulunarak, yaşamış olduğu tüm zorluklara rağmen hiçbir zaman çalışmaktan vazgeçmeyip, hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam ettiğini belirterek, bu sayede Milli Sporcu olarak İlimi ve Ülkemi uluslararası Şampiyonalarda en iyi şekilde temsil ederek Şanlı Türk Bayrağımızı ve İstiklal Marşımızı hep zirvede tutmanın gururunu yaşadım” ifadelerini kullandı.

Avrupa Şampiyonu ve Türkiye rekortmeni Mersinli Milli Yüzücümüz Tuncer Berk Ertürk yaptığı konuşmasında “Spor sadece antrenmandan ibaret değil. Sporun antrenman dışındaki kısmı için bu sabır, bu sakinlik gerekli kesinlikle. Spor yapan ve hedefi olan herkes ne yapması gerektiğini belirlemeli. Vazgeçmemek bunun bir numaralı şartı. Türkiye şampiyonlukları ve kırdığım Türkiye rekorlarından sonra Avrupa Şampiyonu olmayı başardım. Artık bu benim için büyük bir görev gibi olmaya başladı. Milli sporcu olduğumu anlayarak, insanlar tarafından değer verildiğimi ve tanınmaya başladığımı fark ettim. Bayrağımızı uluslararası şampiyonalarda dalgalandıran bir sporcu olarak kendimi vazifelendirilmiş hissediyorum. Sizlerde hedef belirleyin ve o hedefe ulaşıncaya kadar çalışın” dedi.

Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (Besyo) Spor Bilimleri Fakültesi Doç. Dr. Y. Gökhan Gencer’in panele ilişkin değerlendirmesi ve panelistlere sorulan sorularla devam eden program çiçek takdimi ile sona erdi.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek. 


Etiket: mersin, haber,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA