Uzmanlar meme kanseri hakkında kadınları bilinçlendirdi

Tarih: 31 Ekim 2023 Salı 11:24

Büyükşehir Belediyesi’nin Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nde 1-31 Ekim ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ dolayısıyla danışanları bilinçlendirmek amacı ile meme kanseriyle ilgili eğitim düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi, 1-31 Ekim ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında Mezitli Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nden faydalanan danışanlara farkındalık yaratabilmek adına eğitim programı düzenledi. Eğitim kapsamında Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzman Doktor Bahar Gülcay Çat danışanlara ‘Meme Kanseri ve belirtileri’, ‘Teşhis yöntemleri ve gerçekleşme biçimleri’ ve ‘Korunma yöntemleri’; Operatör Doktor Aslı Bilekdemir ise, ‘Rahim ağzı kanseri ve erken tanı’‘Kanser belirtileri’, ‘Rahim ağzı kanser tipleri, evreleri ve tedavileri’ hakkında bilgi verdi. 

Etkinlikte, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, danışanların nabız, şeker ve tansiyon ölçümlerini de yaptı. Etkinlikte meme kanseriyle ilgili farkındalık oluşturmak adına danışanlara pembe kurdeledağıtılıp, pembe fular hediye edildi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA