Silifkeli üreticilere lavanta fidesi dağıtıldı

Tarih: 4 Kasım 2023 Cumartesi 12:45

Büyükşehir ekipleri, Silifkeli üreticilere Silifke İtfaiye Amirliği önünde lavanta fidesi dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hayata geçirdiği ‘Destek Büyükşehir’den Üretim Çiftçiden’ projesini büyütmeye ve yeni üreticilere ulaşmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi; kent genelinde üreticilere hem alternatif geçim kaynakları sağlayıp yeni iş sahaları oluşturmak, hem de bölgedeki ürün desenini çeşitlendirip tarım alanlarından maksimum düzeyde fayda sağlayabilmek adına aromatik bitki gruplarından lavanta fidesi dağıtıyor. Büyükşehir ekipleri bu kez Silifkeli üreticilere lavanta fidesi dağıttı.

Mersin’in tarımsal üretimine katkı sağlamak amacıyla uyguladıkları projelerden birisinin ‘Lavanta Fidesi Dağıtımı’ olduğunu kaydedenve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Gıda Mühendisi Özlem Gök; ekonomik değeri yüksek, bakım maliyeti az, pazar talebi yüksek olan tıbbi aromatik bitkiler grubunda yer alan lavantanın yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak için, bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA