’Her Ay Bir Branş Tanıtımı Projesi’ 2023 yılı kapanış programı yapıldı

Tarih: 20 Aralık 2023 Çarşamba 11:07

‘Her Ay Bir Branş Tanıtımı’ projesi 2023 yılı kapanış programında, özel çocuklar unutamayacakları bir gün yaşadı.

Mersin Valiliği Himayelerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve İlimiz genelinde çocukları, gençleri ve 7’den 70’e herkesi Spora teşvik etmek, sporu sevdirmek, spor yaptırmak ve spor branşlarını tanıtmak amacıyla '2023 yılı Spor Branşları Tanıtım' yılı olarak belirlenerek 'Her Ay Bir Branş Tanıtımı' projesi hayata geçirilmiş ve proje kapsamında 11 farklı branşta çeşitli etkinliklerle tanıtıldı.

Bu yıl Ocak ayı itibariyle hayata geçirilen proje kapsamında yaklaşık 35.000 kişiye ulaştıklarını söyleyen Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, “2023 yılı Ocak ayında Mersin Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan’ın katılımları ile startını verdiğimiz proje sayesinde, Sporun tabana yayılmasını, tanınmasının sağlanmasını, faal-Lisanslı sporcu sayısının arttırılarak, 7’den 70’e herkesin spora ve spor tesislerine yönlendirilmesini sağladık. Proje kapsamında belirlenen Bocce, Basketbol, Taekwondo, Sualtı Sporları, Satranç, Voleybol, Yelken, Tenis, Cimnastik, Masa Tenisi ve Engelliler (Özel Sporcular-Bedensel-Görme-İşitme) branşları ilgili federasyon temsilciliklerimiz ile birlikte Okullarda, AVM’lerde, Spor tesislerinde, Öğrenci yurtlarında ve halka açık alanlarda çeşitli etkinliklerle alanlarında deneyimli Antrenörlerimiz ve İl temsilcilerimiz ile tanıttık. 'Her ay Bir Branş Tanıtımı' projemiz 2024 yılı ocak ayı itibari ile Floor Curling, Hentbol, Geleneksel Türk Okçuluğu, Eskrim, Oryantiring, Hokey, Motor Sporları, Herkes İçin Spor, Hava Sporları, Halter, Badminton ve Güreş Branşları ile devam ettirmeyi planlıyoruz. Bugün Özel sporcular, zihinsel, işitme ve bedensel engelli yaklaşık 100 çocuğumuz için hazırlanan çeşitli etkinliklerle unutamayacakları bir gün yaşatan ve kapılarını açan Gökkuşağı Eğlence Merkezi işletme sahibi Abdulkadir Sağır ve tüm personellerine ev sahipliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu tür projelerle spor kültürü oluşturmaya devam edeceğiz” İfadelerini kullandı.


Etiket: mersin, haber, gençlikspor


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA