Amatör spor kulüplerine 7 milyon 470 bin tl destek

Tarih: 22 Aralık 2023 Cuma 10:11

Kent genelinde faaliyet gösteren 250 amatör spor kulübüne toplam 7 milyon 470 bin TL destek sağlandı.

Büyükşehir Belediyesi, sporu ve sporcuyu destekleyerek Mersin’i spor kentine dönüştürmeye devam ediyor. Bugüne kadar birçok başarılı spor organizasyonuna imza atan Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği desteklerle de sporcuların yanında olmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir’in her yıl ‘Amatör Spora Desteksin Mersin’ mottosuyla gerçekleştirdiği  ‘Amatör Spor Kulüplerine Nakdi Katkı Töreni’ bu sene de spor kulüplerini desteklerle buluşturdu.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde, düzenlenen ve Başkan Seçer’in dekatıldığı tören kapsamında Büyükşehir tarafından 250 amatör spor kulübüne toplam 7 milyon 470 bin TL destek sağlandı. Başkan Seçer yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi4 yılda 807 kulübe toplam 14 milyon 143 bin TL nakdi destekte bulundu.

Programda konuşan Başkan Seçer, sporun sadece 2 takımın birbiriyle kıyasıya mücadele etmesi olmadığını, aynı zamanda birçok etik kuralı da içinde barındırdığını kaydetti.

“TOPLAM 250 KULÜBÜMÜZE 7 MİLYON 470 BİN TL KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Göreve geldikleri günden bu yana Büyükşehir Belediyesi olarak iyi işler ortaya çıkardıklarından söz eden Seçer,  “ Bugüne kadar 429 başarılı sporcuya, 269 başarılı antrenöre de her yılın kendi parasal değerine göre 5 milyon liralık ödül verdik. Bugün burada toplam 250 kulübümüze, 7 milyon 470 bin TL katkı sağlayacağız. 4 yılda toplam 14 milyon 143 bin TL nakit yardım yapmış oluyoruz. Geçen yılki yardım miktarımız 4 milyon 354 bin, bu yıl bu rakam 7 milyon 470 bine çıkmış. Yani yaklaşık olarak yüzde 80’lik bir artışla bu yılı tamamlayacağız. Önümüzdeki yıl umut ederim ki bütçeden daha fazla pay ayırırız. Sizlerin bu maddi sorununu çözmede de daha fazla katkı sunmuş oluruz” dedi.

Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş’tan gelen tesis talebine de yanıt veren Seçer, seçim kampanyalarında ve gelecek 5 yıllık projeksiyonlarında Mersin halkına verecekleri vaatler arasında bu çalışmaların da olacağını kaydederek, “Sporcularımızın iyi bir fiziki ortamda spor yapmalarını sağlayacağız. Saha sayısını da artırmak istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Seçer, kulüpler ve sporculardan gelen soruları yanıtladı ve Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş’a temsili destek çekini verdi. Ertaş da Başkan Seçer’e amatör spor kulüplerine desteklerinden dolayı plaket takdim etti. Program, Seçer’in sahneden spor kulüpleri ile öz çekim yapmasının ardından sona erdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA