İtfaiyecilerin eğitimleri hız kesmeden sürüyor

Tarih: 1 Ocak 2024 Pazartesi 14:15

Büyükşehir Belediyesi tarafından, itfaiye personelinin acil durum ve afetlere karşı daha donanımlı ve eğitimli hale getirileceği bir eğitim merkezi olarak hizmete açılan ‘Ata Eğitim Merkezi’nde verileneğitimler süratle devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, itfaiye personelinin acil durum ve afetlere karşı daha donanımlı veeğitimli hale getirileceği bir eğitim merkezi olarak hizmete açılan ‘Ata Eğitim Merkezi’nde verileneğitimler süratle devam ediyor. İtfaiye personelinin eğitimaldığı ‘Ata Eğitim Merkezi’nde, sürekli olarak personele afetlere daha hazırlıklı olmaları için geniş kapsamlı eğitimler veriliyor.

Daha etkin ve donanımlı bir İtfaiye Teşkilatı ile Mersin halkına hizmet vermeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, var olan personelin de yetkinliklerinin artırılmasını amaçlıyor. Personeli daha dinamik tutmak amacıyla itfaiyede görev yapmakta olan tüm personel, haftanın 5 günü mesleki eğitimlere tabi tutuluyor.

Ata Eğitim Merkezi’nde bu kez dehizmet içi eğitimler kapsamında; Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda grup amiri ve çavuş olarak görev yapan personel; eğitim amirleri eşliğinde 5 gün süren bir uygulamalı programa tabi tutuldu.

Grup amiri ve çavuşlar; ağaç ve beton kesme motoru çalıştırma, motopomp ile su çekme, hidrolik açma-kesme ve hava yastıkları kullanarak yaralı kurtarma ve temiz hava solunum cihazı kullanarak yanan bodrum katından yaralıyı çıkarma istasyonlarında uygulamalar yaptı.Oluşturulan bu 5 istasyonda grup amiri ve çavuşların yetkinlikleri, uygulamalı program kapsamında gözlemlendi.Bu sayede grup amiri ve çavuşların görevlerindeki yetkinliklerini artırması amaçlandı. Ata Eğitim Merkezi’nde devamlı olarak süren eğitimler kapsamında, ilerleyen günlerde de diğer itfaiye personeli bu eğitimlere tabi tutulacak.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir, vahap, seçer


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA