MDTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hazırlık sınıfı açılıyor

Tarih: 10 Ocak 2024 Çarşamba 14:34

Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin’deki denizcilik eğitimini uluslararası standartlara taşıma yolunda önemli bir adım daha attı.

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) tarafından yaptırılıp eğitim sistemine kazandırılan Mersin Deniz Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MDTO MTAL), Türkiye’de Anadolu meslek programı uygulayan okullar arasında hazırlık sınıfı açılan ilk denizcilik meslek lisesi oldu.

MDTO’nun, hamisi olduğu denizcilik lisesinde hazırlık sınıfı açılması için TOBB nezdindeki girişimleri sonuç verdi. MDTO, TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yürütülen çalışmalar sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren MDTO MTAL’de İngilizce hazırlık sınıfı açılmasına karar verdi.

MDTO MTAL’de eğitimin niteliğinin ve yabancı dil yetkinliğinin artırılması uzun süredir MDTO’nun gündemindeydi.

MEB, TOBB ve TOBB ETÜ arasında imzalanan “Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında Mersin’de pilot okul seçilen MDTO MTAL’in eğitim ve donanım kalitesini yükseltmeye yönelik birçok iyileştirme yapan Oda, son olarak öğrencilerin yabancı dil becerilerinin artırılmasına odaklanmıştı.

Denizciliğin evrensel dilinin İngilizce olduğu gerçeğinden hareketle, 2021 yılından itibaren okulda müfredata ek İngilizce dersleri verilmesine öncülük eden MDTO, uluslararası yetkinliğe sahip eğitmenlerin okulun mevcut yabancı dil öğretmenleri ile birlikte derse katılmasını sağlamış ve öğrencileri yabancı yayınlarla desteklemişti.


Etiket: mersin, haber, mdto


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA