CHP Toroslar adayı Yıldız, projelerini anlattı

Tarih: 14 Mart 2024 Perşembe 12:20

Cumhuriyet Halk Partisi Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, Yörüklerin sorunundan meraları gasp edilen köylüye, kadınlara, gençlere, çocuklara, yaş almışlara, Toroslar’ın doğasında yaşayan her canlıya dair hayata geçirmeyi planladığı projelerini paylaştığı toplantıda; Toroslar’ı üretim merkezi haline getireceklerini anlattı.

'Değişerek gelişen, doğa dostu, mutlu bir Toroslar” vizyonuyla yola çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, proje lasman toplantısı düzenledi.  Toroslar’da doğan, Toroslar’da büyüyen, karakteri Toroslar’da şekillenen, Toroslar kültüründen hiç kopmayan Yıldız, Toroslar’a kendini borçlu hissettiğini anlattı. Nerede bir ağaç kesilse onun canı yandı. Nerede doğa mücadelesi olsa o orada oldu. Nerede şehrin nefes alması zora düştü orada oldu. 5 yılda Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak mücadele verdi. Mersin’in en önemli kültürü olan Yörük kültürü ile büyüdü. Yörüklerin sorunundan meraları gasp edilen köylüye, kadınlara, gençlere, çocuklara, yaş almışlara, Toroslar’ın doğasında yaşayan her canlıya dair hayata geçirmeyi planladığı projelerini paylaştı.

TOROSLAR’A KARŞI BORÇLUYUM

Meriş toplantı salonunda gerçekleşen proje tanıtım toplantısına CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, il, ilçe teşkilatları, CHP’de geçmiş dönem milletvekilliği, il başkanlığı yapmış isimler, muhtarlar, muhtar adayları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Toroslar halkı katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, Toroslar’da doğan biri olarak ilçeye karşı kendini borçlu hissettiğini belirterek, Toroslar’ın bu kadar mağdur edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

KAFALAR DEĞİŞİNCE NE ÇOK DEĞİŞİR!

“Toroslar bunu hak etmiyor” diyerek sözlerine başlayan Yıldız, “Toroslar çok büyük bir potansiyel barındırıyor. Bu potansiyeli harekete geçirecek bir vizyon maalesef Toroslar’ı yönetmedi. Toroslar’ı hep aynı zihniyet yönetti. Başkanım Sayın Vahap Seçer ‘kafalar değişince ne çok değişir’ diyordu. Biz bunu Büyükşehir’de gördük. Adnan Menderes Bulvarı’nda kentin ne kadar değiştiğini insanların gözünde, insanların yüzünde, insanların gülümsemesinde göreceksiniz, insanlar huzur içinde, uyum içinde yaşıyorlar” diye konuştu.

TOROSLAR BİR POLİTİKA YERİYMİŞ GİBİ ANLAŞILDI

Toroslar Belediye başkanlığını kazanması halinde Büyükşehir Belediyesi ile önemli hizmetleri uyum içinde yapacaklarını dile getiren Yıldız, “Alt birim belediyesi bazı konularda işleri politikleştirip, bunun hizmet yarışı olduğunu unutup, belediyenin politika yapma yerini olduğunu zannederse; Toroslar bir politika yeriymiş gibi anlaşıldı, hizmetler aksadı. Bunların giderilebilmesi için Toroslar’ın kazanılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

TOROSLAR’I ÜRETİM MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Toroslar’ın en önemli sorunlarının başında istihdam ve ekonominin geldiğine işaret eden Yıldız, “Toroslar’a ciddi yatırımların gelmesi sağlanamadı. Aslında yapılabilecek planlar var ama geliştirilemedi. Kent planlarının hızla yapılmasını sağlayacağız. Toroslar çok ciddi turizm potansiyeline sahip. 12 ay turizm yaşanabilecek bir kent. Kışın kış turizminin yapılabileceği yaylalarımız mevcut. Toroslar’ı üretim merkezi haline getireceğiz. İktisadi ve tarımsal anlamında potansiyel var. Yatırım yapmak isteyenlere destek sağlayacağız. İş insanlarımız Toroslar’da bıktırılmış durumda” dedi.

Yıldız, tarımdan sanayiye, kadınlardan çocuklara her kesimin hayatına dokunacak projeleri anlattı.


Etiket: mersin, haber, abdurrahman, yıldız


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA