Birbirinden seçkin uluslararası filmler, Mersinli sinemaseverlerle buluştu

Tarih: 29 Nisan 2024 Pazartesi 11:31

Mersin’e Değer Katanlar (MEDEKA) Sinema Kurulu öncülüğünde kurulan Mersin Sinema Ofisi, 21 Mart - 30 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ‘FrankofonFilm Festivali’ne ev sahipliği yapıyor.

‘Bir film şehri olarak Mersin’ sloganıyla, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan Mersin’e Değer Katanlar (MEDEKA) Sinema Kurulu öncülüğünde kurulan Mersin Sinema Ofisi, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 21 Mart- 30 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ‘FrankofonFilm Festivali’ne ev sahipliği yapan Sinema Ofisi, farklı ülkelerin sinema kültürlerini de Mersinlilerle tanıştırıyor.

Fransız Kültür Merkezi’nin İsviçre, Belçika, Kanada, Lüksemburg ve Polonya Büyükelçilikleri ile ortaklaşa düzenlediği festivale ev sahipliği yapan Mersin Sinema Ofisi,Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosluğu işbirliğinde Kazak Sineması’nı da sevenleriyle buluşturdu.

Uluslararası film gösterimlerine ev sahipliği yapan Sinema Ofisi, 2024 yılı festival programı kapsamında, özellikle son dönemde öne çıkan, yeni ve birçoğu daha önce gösterime girmemiş bağımsız ve yenilikçi bir dizi seçki sinemaseverle buluşturuluyor. Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da 16-17 Nisan tarihlerinde gerçekleşen ‘Frankofon Film Festivali’nde;‘Ashkal, L’enquete de Tunıs’, ‘Auxiliare’, ‘The Olympic Flame’, ‘Invinsible’, ‘Soleil de Nuit’, ‘Chıen de La CasseJunkyardDog’yapımları yer aldı. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan kadın çalışanlar da, Tunuslu yönetmen YoussefChebbi’ne ait ‘Ashkal, L’enquete de Tunıs’ adlı filmi izledi. Aynı zamanda Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosluğu işbirliğinde Kazak Sineması’nın önemli eserlerinden birisi olan ‘Elmas Kılıç’ filmini de sinema severlerle buluşturan ekip, Mersin’de bir sinema rüzgarı estirmeye devam ediyor.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA