Bu atölyede tek bir vida bile çöpe atılmıyor

Tarih: 16 Nisan 2024 Salı 10:57

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın ilaçlama ekipmanlarının her türlü bakım ve onarımı maharetli ustalar tarafından yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın ilaçlama çalışmalarında kullanılan cihazların her türlü bakım ve onarımı maharetli ustalar tarafından yapılıyor, maliyet en aza iniyor.

Makine İkmal Sahası’nda bulunan İlaçlama Bakım ve Onarım Atölyesi’nde çalışan makine ustası Cafer Güzel; ilaçlama için kullanılan ULV, mistblower, termal fog, atomizer ve holdergibi ekipmanların bakımını yapıyor. Bozulan ekipmanları yeniden onaran Güzel’in elinden her yıl binlerce ekipmangeçiyor. Güzel, bozulan ekipmanların yeniden kullanımı için saatler süren bakım ve onarım çalışmaları yapıyor.

MİADINI DOLDURAN EKİPMANLAR ATILMIYOR

Yılın 12 ayı boyunca ilaçlama için kullanılan ekipmanlardan ekonomik ömrünü tamamlayanlar da asla atılmıyor. Atölyenin dolabına kaldırılan ekipmanların, vida, conta gibien küçük parçası bile farklı makinelerde yeniden kullanılarak, adeta geri dönüşüm oluşturuluyor. Böylece maliyetler en aza indirilerek, yeni ekipman ya da parça için harcanacak para Büyükşehir’in kasasında kalıyor. Ayrıca yeni ekipman ya da makine tedariki için zaman harcanmıyor, hizmetler aksamadan sürüyor.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA